Genelecin RAW-sarjaan 8331- ja 8341-koaksiaalimallit

null Genelecin RAW-sarjaan 8331- ja 8341-koaksiaalimallit

Genelecin RAW-sarjaan 8331- ja 8341-koaksiaalimallit

Genelec – johtava äänitarkkailukaiuttimien valmistaja, on laajentanut alumiinipintaisten RAW-mallien valikoimaa tuomalla siihen The Ones -sarjan koaksiaaliset 8331- ja 8341-kolmitiestudiomonitorit. Osa näiden uusien tuotteiden myyntituloista vuoden 2022 ajalta lahjoitetaan Audio Engineering Society (AES) -järjestölle.

Vuonna 2020 julkaistu näyttävä RAW-viimeistely on saatavilla Genelecin Studio-, AV- ja Home Audio -sarjojen suosituimpiin malleihin ja se on saanut asiakkailta ympäri maailmaa lämpimän vastaanoton, sillä siinä kestävä kehitys kohtaa industrial-tyylisen estetiikan. RAW-malleja ei maalata lainkaan, joten ne tarvitsevat vähemmän viimeistelymateriaaleja kuin maalatut vakiotuotteet. Näin ollen ne ovat entistäkin ympäristöystävällisempiä kaiuttimia, joiden koteloissa kierrätetyn alumiinin luonnollinen kauneus saa loistaa ja antaa jokaiselle kaiuttimelle oman yksilöllisen ulkonäön ja tuntuman.

Kaikissa RAW-malleissa on ajaton Minimum Diffraction Enclosure (MDE) -kotelo, jonka Genelec on kehittänyt läheisessä yhteistyössä eturivin muotoilija Harri Koskisen kanssa. Poistaessaan reunadiffraktiot MDE-kotelo tuottaa erittäin tasaisen taajuusvasteen, tarkan äänikuvan ja erinomaisen akustisen suorituskyvyn. Siro kotelo on tyylikkäästi valettu ja kauniisti viimeistelty. Kotelon jäykkä rakenne on sisätilavuudeltaan suuri, mikä laajentaa taajuusvasteen ulottuvuutta ja samalla vähentää koteloresonansseja ja siten tarvittavan sisäisen vaimennusmateriaalin määrää.

Vuonna 2017 esitellyt kompaktit kolmitiepistesäteilijämonitorit 8331 ja 8341 tuottavat erittäin tarkan äänikuvan, niiden vaste ulottuu runsaasti yli äänitaajuusalueen, suuntaavuus pysty- ja vaakatasossa on vakaa ja ne soveltuvat erinomaisesti lähikenttämonitorointiin, eivätkä aiheuta kuunteluväsymistä. Ammattilaisten työ nopeutuu, kun nauhoitettaessa ja miksatessa tehtävät päätökset ovat tietoisempia ja johdonmukaisempia.

Nämä Genelecin Smart Active Monitoring -perheeseen kuuluvat The Ones -sarjan mallit toimivat yhteistyössä GLM-ohjelmiston kanssa, jolla kalibroidaan ja hallitaan monitorointijärjestelmiä. Tuhansista studioista eri puolilta maailmaa kerättyjen tietojen perusteella GLM kykenee vähentämään huoneen haitallisia vaikutuksia ääneen niin, että käyttäjät voivat tuottaa miksauksia, jotka toistuvat ennustettavasti kaikissa äänentoistojärjestelmissä, olipa äänite sitten stereo-, surround- tai monikanavainen immersiiviformaatti.

Genelec RAW The Ones PR Image 2

Päätös lahjoittaa osa RAW 8331 ja 8341 monitorien myynnistä AES-järjestölle vuoden 2022 aikana liittyy Genelecin pitkäaikaiseen rooliin järjestön kannattajajäsenenä ja siihen arvokkaaseen panokseen, jolla AES tukee yksilöllistä urakehitystä, sekä audioalaa kokonaisuudessaan. AES on jo yli 70 vuoden ajan johtanut audioalan kehitystä standardoinnin kautta, tukemalla audioalan tutkimuksia ja luomalla merkittäviä alan tapahtumia, sekä laaja-alaisia audioteknologian koulutuksia.

"Genelec on ollut erinomainen kumppani Audio Engineering Societylle", sanoo AES:n presidentti Josh Reiss. ”Meitä yhdistää sitoutuminen audiotaiteen ja -tieteiden edistämiseen, ja sen Genelec on osoittanut jakamalla resurssejaan ja osaamistaan yhteisen tavoitteemme tukemiseksi. Kun Genelec julkaisi RAW-sarjan vuonna 2020, se lupasi lahjoittaa osan tuotoista järjestöllemme. Tämä lupaus toteutui merkittävänä lahjoituksena, joka auttoi ylläpitämään järjestömme olennaisia tehtäviä audioalalla pandemian synkimpinä aikoina. Genelec osoittaa jälleen tukensa järjestöllemme ilmoittaessaan lupauksesta lahjoittaa osa nyt esiteltyjen The Ones RAW -tuotteiden vuoden 2022 myynnistä. Kiitollisuuttamme Genelecin kumppanuutta kohtaan on mahdotonta liioitella."

"RAW-mallit ovat osa pysyvää sitoutumistamme kestävään kehitykseen, joka on meille yhtä tärkeää kuin liiketoiminnan kannattavuus ja äänenlaatu", kertoo Genelecin toimitusjohtaja Siamäk Naghian. "On selvää, että RAW-kaiuttimet vastaavat asiakkaiden kasvavaan tietoisuuteen ympäristöasioista, tinkimättä mahdollisuudesta omistaa korkealuokkainen kaiutin, jonka esteettinen vetovoima on ainutlaatuinen. The Ones -mallit kuuluvat lippulaivastudiomonitorimallistoomme ja RAW-viimeistelyä on toivottu usein. Olemmekin onnellisia siitä, että onnistuimme kehittämään tavan valmistaa 8331- ja 8341-mallit noudattaen samaa korkeaa laatutasoa kuin muutkin RAW-tuotteet. Olemme myös iloisia siitä, että RAW-kaiuttimien menestys osaltaan tukee sitä erinomaista työtä, jota AES tekee alamme hyväksi."

Uutisnostot