Genelec G SongLab tukee nuoria musiikintekijöitä

null Genelec G SongLab tukee nuoria musiikintekijöitä

Genelec G SongLab tukee nuoria musiikintekijöitä

Genelec julkaisee G SongLab -projektin, joka tarjoaa nuorille maksuttoman ja turvallisen nettiyhteisön, johon osallistumalla he voivat kehittää taitojaan musiikin luomisessa ja laulujen kirjoittamisessa.

Helsingissä aloittavaan projektiin ottavat Genelecin ohella osaa mm. Tiedon julkistamisen kulttuuritehdas Tiuku, Helsingin kaupunki, Taideyliopisto ja ArtsEqual-hanke, jotka ovat yhdistäneet voimansa rohkaistakseen ja tukeakseen nuorten aktiivista, luovaa musiikin harrastusta ja siihen kuuluvaa yhteisöllisyyttä ja toverihenkeä.

G SongLab -konseptin on kehittänyt joukko musiikintekijöitä ja musiikkipedagogeja ja projektia ovat vetäneet Petter Korkman ja Anna Kuoppamäki. Projekti tarjoaa 13-29 -vuotiaille nuorille musiikintekijöille kansainvälisen oppimisympäristön, johon he voivat osallistua netin välityksellä kotoaan ja jakaa laulujaan toistensa kanssa. Tämänhetkisen COVID-19 -epidemian aikana tämä mahdollisuus on erityisen arvokas. Genelec osallistuu koulutukseen opettamalla ääneen liittyviä peruskäsitteitä ja äänitarkkailun perusteita.

Projektissa syntyneistä musiikkikappaleista valitaan muutamia levitettäväksi Genelecin musiikkikanavalla Youtubessa ja tulevaisuudessa myös osallistujien live-esiintymisinä Genelecin Helsingin toimipisteen Artist Roomissa.

G SongLab Press Image 2

Genelec on jo pitkään tukenut nuorten musiikkiharrastusta. G SongLab on luonteva lisäys Eurooppaa ja Yhdysvaltoja kiertävään John Lennon Educational Tour Bus -projektiin ja Ilpo Martikainen Audio Visionary Scholarship -ohjelmaan, jota Genelec toteuttaa Audio Engineering Society:n kanssa.

Genelecin Juho Martikainen: “Tässä toteutuvat hyvin yrityksemme perusarvot: innostus ja oikeudenmukaisuus. Musiikin luominen on jokaisen oikeus ja jos voimme auttaa nuoria oppimaan uutta ja löytämään suuntaa elämälleen, emme voi saada parempaa palkintoa. Uskomme, että näinä vaikeina aikoina musiikki voi tuoda toivoa, yhteenkuuluvuuden tunnetta ja yhteistä tahtoa tukea toisiamme vaikeinakin hetkinä.”

Petter Korkman ja Anna Kuoppamäki: ”Jos osaat piirtää kuvan tai muodostaa lauseen, mikset osaisi tehdä biisiä? Oman sävellyksen ja sanoituksen tekeminen on vahva itseilmaisun muoto, jolla voit välittää kokemuksia ja oivalluksia, kertoa kuka sinä olet. Jokaisella on oikeus ilmaista itseään ja tulla kuulluksi. G SongLab on paikka, jossa kuulemme toisiamme ja opimme toisiltamme.”

Uutisnostot