Genelec Artist Room toivottaa tervetulleeksi ikonisen Jonna Tervomaan

null Genelec Artist Room toivottaa tervetulleeksi ikonisen Jonna Tervomaan

Genelec Artist Room toivottaa tervetulleeksi ikonisen Jonna Tervomaan

Kevään kunniaksi oli ilo saada Jonna Tervomaa vieraaksemme Genelec Artist Roomiin Helsinkiin! Yhtyeineen hän esitti sykähdyttävän tunnelmalliset liveversiot kappaleista "Vaikuttavat aineet" ja "Minä toivon".

Jonna Tervomaa tuli tunnetuksi jo vuonna 1983 voitettuaan kymmenvuotiaana Syksyn Sävel -kilpailun, ja aikuisiän maineikas ura lähti nousuun debyyttialbumin myötä vuonna 1998. Peräti seitsemällä Emma-patsaalla huomioitu Jonna Tervomaa on ikoninen hahmo kotimaisella pop- ja rock-kentällä. Teosto-palkittu artisti tunnetaan "Suljettu sydän" ja "Yhtä en saa" -tyylisistä ikivihreistä, mutta myös tuoreemmista helmistä kuten "Disco Melancholia" tai "Minä toivon", joka kuultiin myös Artist Roomissa. Tervomaan laulut ovat yhdistäneet erilaisia ihmisiä jo vuosia, sillä hänen laulunsa kertovat tarinoita elämästä. Artisti haastaa itsensä aina uudestaan ja vaatii myös bändiltään sekä omistautumista että heittäytymistä.

Tervomaata ei pysäyttänyt edes pandemia. Kesällä 2020 häneltä ilmestyi nimittäin englanninkielinen albumi "Fortunate Beast" -aliaksella Jonna T. Sitä ennen, syksyllä 2018, hän perusti ympärilleen Tilassa-nimisen kokoonpanon. Ilmaisuvoimaiseen trioon kuuluvat Niko Votkin (lyömäsoittimet, koskettimet, kitara ym.) ja Jussi Jaakonaho (kitarat).

Äskettäisellä Artist Room -vierailulla Jonnan bändiin kuului edellä mainittujen herrojen lisäksi Darin Gray (basso). Kuulimme ensimmäiseksi kappaleen Vaikuttavat aineet, joka on peräisin albumilta "Ääni". Jonna kuvailee, että tämä kappale syntyi ikkunan ääressä vietetyn tuokion aikana, ja kertoo siitä, kuinka hän katseli maailmaa sen takana, juuri sillä hetkellä.

Toisena esityksenä saimme nauttia kappaleesta Minä toivon, joka on laulu tosiasioiden hyväksymisestä. Albumilta "Eläköön" löytyvästä kappaleesta Jonna kertoo seuraavasti: "Tuntuu ikuisesti olevan helpompaa kirjoittaa murheista, surusta, ikävästä tai kivusta. Halusin tehdä laulun, joka häpeilemättä kertoo maailmasta positiivisen energian kautta. Kun tämä Eppu Kososen sävellys tuli eteeni, tiesin heti, että tämä laulu kertoo toivosta, ja aloin kirjoittamaan."

Jonna Tervomaan menestyksen salaisuuksia ovat hänen ehtymätön voimansa live-esiintyjänä ja tulkitsijana, hänen joukosta erottuva, omanlainen äänensä sekä peloton tapansa kulkea omia polkujaan. Olemme varmoja, että myös sinä nautit näistä esityksistä, jotka löytyvät ohesta YouTube-upotuksina, yksinoikeudella Genelec Music Channelilla. Olkaa hyvä!

Lue lisää artistista: www.jonnatervomaa.fi


Uutisnostot