Uusi Genelec 4430 tarjoaa korkeatasoista äänentoistoa IP-verkon kautta

Read in English.

Leer en español.

Auf Deutsch lesen.

Genelec tuo markkinoille uuden, julkisten tilojen äänentoistojärjestelmiin tarkoitetun aktiivikaiuttimen.  Genelec 4430 on ensimmäinen aktiivikaiutin, jossa sovelletaan Genelecin kehittämää Smart IP -teknologiaa, jossa yhdistyvät korkealaatuinen toisto ja yksinkertainen liitäntä IP-verkkoon yhdellä johdolla.

Smart IP tarjoaa audiosignaalin ja kaiuttimien integroitujen vahvistimien tarvitseman sähkön jakelun, audiojärjestelmien ja kaiuttimien konfiguroinnin, valvonnan ja toistovasteen kalibroinnin standardimallisen CAT-kaapelin välityksellä. Kaiutinjärjestelmän suunnittelu, asennus ja käyttö ovat Smart IP -teknologian ansiosta ennennäkemättömän yksinkertaisia ja kustannustehokkaita.

4430 on kompakti kaksitieaktiivikaiutin, joka toistaa IP-verkon Dante- ja AES67-audioformaatteja ja ottaa tarvisemansa käyttösähkön PoE/PoE+ Power-over-Ethernet standardin mukaisesti IP-verkosta. Genelecin suunnitteleman virtalähteen ja 2 x 50 watin vahvistimien avulla 4430:n lyhytkestoinen maksimiäänenpaine on jopa 104 dB. Saman IP-verkon kautta kaiuttimia hallitsevan Genelec Smart IP Manager -tietokoneohjelman avulla järjestelmäsuunnittelijat pystyvät konfiguroimaan miltei rajattoman määrän huoneita, alueita, kaiuttimia ja audiokanavia. Ohjelmiston avulla voidaan myös tunnistaa verkkoon liitettyjä laitteita, tehdä akustisen vasteen kalibrointi sekä organisoida ja valvoa järjestelmää. 4430:n ohjelmointirajapinta (API) mahdollistaa kaiuttimien ohjauksen ja hallinnan kolmannen osapuolen laitteiden tai ohjelmistojen, esimerkiksi kotiautomaatiojärjestelmien kautta.

4430 pystyy vastaanottamaan kahta digitaalista audiokanavaa 32-96 kilohertsin näytteenottotaajuuksilla ja 16-24 bitin resoluutiolla ja yhtä kanavaa symmetristä linjatasoista analogista audiosignaalia. Striimausta voidaan hallita Dante Controller- ja Dante Domain Manager -ohjelmistoilla. Taajuusvaste on 45 Hz – 23 kHz (-6 dB). Kaiutinelementit ovat 19 millimetrin kalottidiskantti ja 130 millimetrin bassokartio. Kaiutinkotelo on valmistettu painevaletusta kierrätysalumiinista ja on saatavissa valkoisen ja mustan perusvärin lisäksi RAL-värikartan 120:ssa eri sävyssä. Lisävarusteena on saatavissa monipuolinen valikoima kiinnittimiä ja telineitä, joilla 4430 voidaan turvallisesti ja tyylikkäästi sijoittaa lattialle, seinälle, laipioon tai vaikkapa trussirunkoon.

Genelec järjestää 4430:n julkistamistilaisuuden Helsingissä uudessa  Musiikkimuseo Fame:ssa, johon on asennettu 120 4430:tä osana museon AV-järjestelmää. Museo esittelee yli kahdensadan suomalaisen artistin ja säveltäjän uraa ja tuotantoa uusimman virtuaalisen ja interaktiivisen esitysteknologian avulla.

Musiikkimuseo Famen AV-installaatioista vastasi  Bright, jonka Head of Installation Santtu Sipilä kommentoi:

“Kun Smart IP esiteltiin meille, tiesimme heti, että se tarjosi täydellisen ratkaisin musiikkimuseoon. Tunsimme jo ennestään Genelecin erinomaisen äänenlaadun ja pitkäaikaisen luotettavuuden, ja mahdollisuus kytkeä kaikki 4430:t yhdellä CAT-kaapelilla teki asennustyöstä uskomattoman helpon ja suoraviivaisen. Järjestelmä tarjoaa myös valtavan monipuoliset hallintamahdollisuudet. Tavoitteemme on auttaa osaltamme musiikkimuseota muodostumaan mailman johtavaksi sisällön ja käyttäjäkokemuksen tarjoajaksi ja Genelecin Smart IP -teknologia on ollut keskeinen väline tuon tavoitteen saavuttamisessa. ”

Genelecin toimitusjohtaja Siamäk Naghian lisää:

“Aloitimme IP-kaiuttimia koskevan tutkimustyön jo vuonna 2005 ja ISE-messuilla viime helmikuussa ennakkoesittelyssä ollut Smart IP -teknologia sai niin paljon positiivista palautetta, että tiesimme voivamme nyt tämän työn ansiosta täyttää hyvin selkeän markkina-aukon AV-asennuksissa. Uusi 4430 on ensimmäinen Smart IP -teknologiaa soveltava kaiutin, ja aiomme laajentaa tarjontaa uusilla malleilla vuonna 2020 ja siitä eteenpäin. Olemme erittäin ylpeitä siitä, että uuden musiikkimuseon kaltainen korkeatasoinen kohde on valinnut uudet kaiuttimemme, ja työskentelemme entistä suuremmalla innolla liiketoimintamme kehittämiseksi tällä toimialueella tulevaisuudessa.”

4430:n valmistus on alkamassa, katso lisätietoa osoitteesta  www.genelec.com/smart-ip.