Pistesäteilijä yhdistyy adaptiiviseen bassokaiutinteknologiaan The Ones - tuoteperheen laajentuessa

Read in English

Leer en español

Auf Deutsch lesen

日本語で読む

阅读中文版

 

Genelec, johtava ammattiäänentarkkailun laitetoimittaja, laajentaa Ultimate Point Source Monitor -tarkkailukaiuttimien perhettään ja tarjoaa nyt tinkimättömän tarkkaa toistoa myös suurempiin tarkkaamoihin, pidemmille kuunteluetäisyyksille ja suuremmille äänenpainevaatimuksille.

Uusien 8351B- ja 8361A-koaksiaalikolmitiemonitorien lisäksi markkinoille tuleva adaptiivinen W371A-bassokaiutin merkitsee sitä, että The Ones -perhe tarjoaa ainutlaatuisen neutraalin äänentarkkailureferenssin ultralähikentästä aina masteringsovelluksiin ja päämonitorikäyttöön.

The Ones -tuotevalikoima lanseerattiin vuonna 2014, kun markkinoille tuli 8351A, jonka poikkeuksellisen tarkan äänikuvan, laajan taajuusvasteen, suuntaavuudenhallinnan ja kuunteluväsymyksestä vapaan äänentoiston ansiosta ammattilaiset pystyivät työskentelemään nopeammin ja tekemään parempaan tietoon perustuvaa systemaattista työtä äänittäessään ja miksatessaan. Vuonna 2017, 8351A sai seurakseen 8331A- ja 8341A-kaiuttimet, ja nämä muodostivat lähikenttämonitoritrion, joka hämmästytti käyttäjiä ympäri maailmaa erinomaisella suorituskyvyllään ja sai useita alan palkintoja matkan varrella. The Ones -perheen kaiuttimet saivat nopeasti maineen kaiuttimina, jotka tekevät hyvästä huoneesta erinomaisen.

Uusi 8361A-kolmitiekoaksiaalimonitori kehittää pisteäänilähteen konseptia edelleen. Alan kehittynein akustinen suorituskyky yhdistyy suureen dynamiikkaan, vertaansa vailla olevaan suuntavuudenhallintaan, ja äänikuvan erinomaiseen tarkkuuteen sekä yli 118 dB:n maksimiäänenpaineeseen. The Ones -perheen suurin koaksiaalimonitori 8361A tarjoaa erinomaisen monitorointikokemuksen kaikilla kuunteluetäisyyksillä aina viiden metrin etäisyyteen saakka ja soveltuu siten erinomaisesti pieniin ja keskisuuriin tarkkaamoihin.

8361A sisältää kaksi sitä varten suunniteltua  akustisesti piilotettua vähäsäröistä suuren äänenpaineen bassoelementtiä sekä uuden  MDC-keskiääni/diskantti -koaksiaalielementin, jonka ominaisuuksia ovat tasainen suuntaavuus, pieni särö, suuri äänenpaine ja yli 40 kilohertsiin ulottuva taajuusvaste. Kuten kaikki The Ones sarjan kaiuttimet, 8361A:n ainutlaatuinen  minimidiffraktiokotelo eliminoi äänen värittymät. Koko etulevy toimii suuntaavuutta hallitsevana suuntaimena, jolloin syntyy erinomaisen laaja kuuntelualue. Genelecin omaa suunnittelua edustavat D-luokan vahvistimet ovat saaneet seurakseen edistyksellisen DSP-prosessoinnin, joka sisältää myös kaiuttimen läpimenoviiveen korjauksen ja 20 parametristä säädintä huoneen vaikutusten kompensoimiseksi.

Nyt päivittyvä 8351B hyödyntää perheen muiden jäsenten tekniikkaa elektronisen, mekaanisen ja akustisen suunnittelun alueilla, joissa Genelec on edelläkävijä. 8341A:ssa esitelty parannettu elektroniikka ja 8361A:han kehitetyt elementtiratkaisut ovat tuoneet 8351B:hen jopa palkittua edeltäjämalliaan paremman suorituskyvyn. Sen maksimiäänenpaine on korkeampi, sen kyky korjata huoneakustiikka on suurempi, kaiutin on tasaviiveinen ja taajuusvaste ulottuu yli 40 kilohertsiin.

Adaptiivinen W371A-bassokaiutin on todella ainutlaatuinen konsepti, joka on suunniteltu erityisesti täydentämään saumattomasti 8341-, 8351- ja 8361 monitoreja. Näiden kanssa W371 tuottaa koko äänikaistan tarkkailujärjestelmän, jossa on vertaansa vailla oleva äänen neutraalius sekä erinomainen suuntaavuuden ja huoneakustiikan vaikutusten hallinta. Nyt studioon voidaan tuoda päämonitorin edut samalla, kun kaiuttimet voidaan sijoittaa optimaalisesti tarkkaamoon ja on mahdollista vaihtaa lähikuuntelusta päämonitorikuunteluun ilman että äänikuva siirtyy.

W371A on mitoitettu toimimaan The Ones -sarjan kaiuttimen jalustana (mitat 1108 x 400 x 400 mm) ja sisältää kaksi suorituskykyistä bassoelementtiä, joista yksi suuntautuu eteenpäin ja toinen taakse. W371A tarjoaa valikoiman tapoja räätälöidä kuunteluhuoneen neljän alimman kriittisen oktaavin äänentoistoa. W371A tuottaa merkittävästi korkeamman suorituskyvyn verrattuna tavanomaisiin vapaasti seisoviin kaiuttimiin tai äänentoistoa tukevien subwooferien käyttöön, koska sen avulla voidaan tuottaa tasaisempi taajuusvaste ja johdonmukaisempi matalataajuinen äänikuva uhraamatta immersion laatua.

The Ones -koaksiaalikaiuttimien kahta bassoelementtiä täydentävä W371A johtaa järjestelmään, jossa bassoja tuottaa yhteensä neljä elementtiä kanavaa kohden. Nämä yhdistetään käyttämällä edistyksellistä akustista mittaustekniikkaa ääntä vaimentavien interferenssien ja huoneresonanssien vähentämiseksi. W371:n suuntaavuutta, akustista huoneeseen kytkeytymistä ja merkittäviä heijastuksia vähentävä äänen säteilytekniikka on työkalu, jolla huoneen laatua voidaan parantaa. W371A vie pidemmälle kuin mikään muu monitorikaiutinjärjestelmä kuuntelutilan haitallisten matalataajuisten ominaisuuksien kompensoimisessa. Juuri bassotaajuuksien käyttäytyminen on usein avainkysymys studioiden äänenlaadun kannalta.

Osana Genelecin Smart Active Monitor -perhettä kaikki The Ones -malliston kaiuttimet integroituvat  Genelecin GLM-ohjelmistoon, jolla voi konfiguroida, kalibroida ja hallita laajoja älymonitorijärjestelmiä. Ympäri maailmaa tuhannet studiot ovat todistaneet, kuinka GLM voi minimoida kuunteluhuoneen vaikutuksen ja miten se auttaa tuottamaan äänityksiä, jotka toistuvat tarkasti erilaisissa äänentoistojärjestelmissä, oli formaatti sitten mono, stereo tai suuren kanavaluvun immersiivijärjestelmä.

Genelecin toimitusjohtaja Siamäk Naghian kommentoi uusia tuotejulkistuksia:

“Mikään muu studiomonitorimallisto ei pysty tarjoamaan samantasoista johdonmukaisuutta, tarkkuutta, neutraaliutta ja kykyä adaptoitua jokaisen huoneen akustiikkaan. Aina 8331A:n ultralähikenttäkuuntelusta täyden taajuuskaistan 8361A- ja W371-järjestelmään, pisteäänilähdeteknologiamme skaalaantuu nyt kaikkiin käyttötarkoituksiin, mikä laajentaa malliston sovellettavuutta ja korostaa The Ones -tuoteperheen asemaa markkinoiden johtavana ratkaisuna tavoiteltaessa totuudenmukaista äänentoistoa.”