SAM™-järjestelmät – sopeutuvat todellisuuteen

Genelec on ollut aktiivisen tarkkailukaiutinteknologian edelläkävijä lähes neljän vuosikymmenen ajan. Nyt yritys tuo markkinoille alan ensimmäisen älykkään tarkkailukaiutinjärjestelmän, johon kuuluu kattava tuotesarja – Smart Active Monitoring (SAM™) -järjestelmä.

Kymmenen viime vuoden aikana mediasisällön tuotanto on kasvanut nopeasti kaikkialla maailmassa, mikä on johtanut merkittäviin muutoksiin siinä, miten verkkoratkaisut suoriutuvat kasvaneesta kuormituksesta. Entistä suurempi määrä kasvussa olevasta audiotuotannosta tehdään nykyään aiempaa ahtaammissa työtiloissa. Se saa aikaan akustiikkaongelmia ja heikentää monitoroinnin luotettavuutta. Kuitenkin myös ammattimaiset ääniteknikot tarvitsevat monitorointiin luotettavia ja akustiikkaympäristöön sovitettavia ratkaisuja.

Genelec on ollut aktiivisen tarkkailukaiutinteknologian edelläkävijä lähes neljän vuosikymmenen ajan. Nyt yritys tuo markkinoille alan ensimmäisen älykkään tarkkailukaiutinjärjestelmän, johon kuuluu kattava tuotesarja – Smart Active Monitoring (SAM™) -järjestelmä. Genelec SAM -järjestelmä käsittää laajan valikoiman tuotteita aina pienimmästä 8320A:sta sarjan lippulaivamalliin 1236A:aan sekä täyden valikoiman erittäin monipuolisia alabassokaiuttimia. SAM-järjestelmät tarjoavat markkinoiden edistyneimmät ratkaisut kaikenkokoisille ja -tyyppisille musiikkistudioille, radio- ja tv-lähetystarkkaamoille, liikkuviin lähetysautoihin sekä tuotantoyhtiöille.

SAM-teknologia luo tietokoneohjatun ja joustavan tarkkailukaiuttimista ja tarkkailualabassokaiuttimista koostuvan ohjausverkon, joka on helppo ja nopea asentaa kaikkiin monitorointijärjestelmiin perinteisistä stereojärjestelmistä 3D-sovelluksiin. SAM-teknologia soveltuu myös koe- ja tutkimusjärjestelmiin. Järjestelmää ohjataan täysin uudella ja erittäin intuitiivisella Genelec Loudspeaker Manager (GLM™) 3 -ohjelmistolla.

Genelecin kehittämä AutoCal™-kalibrointitekniikka ja jokaisen SAM-järjestelmän tehokas DSP-ominaisuus sallivat GLM-ohjelmiston automaattisesti mitata, analysoida ja säätää jokaista verkon kaiutinta ja alabassokaiutinta ja sovittaa ne täysin monitorointiympäristöön ja muihin järjestelmiin huonevasteen tason, viive-erojen ja taajuuskorjauksen osalta erilaisissa akustiikkaolosuhteissa. SAM-järjestelmät ovat tämän hetken edistyneimpiä työkaluja tarkkaan ja luotettavaan monitorointiin ja korvaamaton ratkaisu tuotantokäyttöön.

Ominaisuudet ja edut

Ennennäkemättömän tehokasta monitorointia

- Täydet ratkaisukeskeiset Smart Active Monitoring -järjestelmät poistavat arvailun järjestelmän konfiguroinnista ja akustisesta suorituskyvystä

- Jopa 45 SAM-tarkkailukaiutinta ja -alabassokaiutinta kattava järjestelmä kattaa kaikki monitorointi järjestelmät perinteisistä stereojärjestelmistä 3D-sovelluksiin. SAM-teknologia soveltuu myös koe- ja tutkimusjärjestelmiin.

- Digitaalisten ja analogisten tulosignaalien käsittely (mallista 8330 lähtien)

- GLM-ohjelmiston äänenvoimakkuuden säädössä on master-häivytin tai sama voidaan tehdä langattomilla äänenvoimakkuudensäätimillä (lisävaruste), jotka käsittävät kaikki mahdolliset käyttökohteet.

- Joustava Solo, Mute, Bypass Bass Management ja viiveen kompensoinnin säätö videojärjestelmissä.

 

Älykäs ja tarkka kalibrointi

- Genelec Loudspeaker Manager (GLM™) -ohjausverkkoon liitettyjä kaiuttimia ohjataan GLM-ohjelmistolla. AutoCal-kalibrointitoiminto mittaa, analysoi ja kalibroi ohjausverkon kaiuttimet täysin automaattisesti ja yksilöllisesti. Näin saavutetaan täsmällinen äänentoisto vain muutamalla hiirennapsautuksella.

- GLM AutoCal optimoi ja sovittaa jokaisen tarkkailukaiuttimen ja alabassokaiuttimen automaattisesti huonevasteen tason, viive-erojen, taajuuskorjauksen ja alabassokaiuttimen jakosuodinvaiheen osalta. Kaikkia akustiikka-asetuksia voidaan kuitenkin säätää manuaalisesti.

- SAM-teknologia integroi monitorointijärjestelmän kuunteluympäristöön kompensoimalla automaattisesti huoneakustiikkaa heikentäviä ominaisuuksia, erityisesti vaikeissa akustiikkaolosuhteissa.

- SAM-teknologia tuottaa tuloksia nopeasti ja helposti. Se saa aikaan neutraalin ja yhdenmukaisen monitorointiympäristön myös vieraissa ja ad hoc -ympäristöissä, mikä säästää sekä aikaa että rahaa

GLM:n avulla kalibrointituloksia voi vertailla yhdellä hiirennapsautuksella. 

 

Useita joustavia toimintoja

- SinglePoint™- ja MultiPoint™-mikrofonipisteet tarjoavat mittaukset yhden, kahden tai kolmen miksaajan ympäristöissä, mikä optimoi kuunteluolosuhteet laajemmalle alalle.

- Akustiikkaolosuhteista riippuen voidaan käyttää symmetrisiä tai yksilöllisiä stereoparin taajuuskorjauksen kompensointeja.

- Mahdollisuus ryhmäkalibrointiasetusten tallennukseen useille kuuntelupisteille (esim. äänitys- ja miksausteknikko, muusikko ja tuottaja). Asetukset voidaan ottaa käyttöön hetkessä.

- Reaaliaikainen aktiivisen kaiutinryhmän äänenpainelukema näkyy näytöllä. Sen avulla voidaan tarkkailla tuotannon äänenpainetasoa.

- SAM-järjestelmät soveltuvat käytettäväksi itsenäisesti ilman tietokonetta. Kaikki monitorointijärjestelmän kalibrointiparametrit voidaan tallentaa kaiuttimiin ja alabassokaiuttimiin erikseen, jos kaiutinjärjestelmää tarvitsee käyttää ilman GLM-verkkoa.

GLM 3 -käyttäjäpakkaus

GLM 3 on tehokas Genelecin Smart Active Monitor (SAM™) -kaiutinjärjestelmien ohjausohjelmisto. Mac- ja Windows-versioina saatava GLM 3 ohjaa kaikkia ohjausverkkoon liitettyjen Genelec SAM -tuotteiden ominaisuuksia. 

AutoCal™ on alan ensimmäinen täysin integroitu prosessi ohjausverkon jokaisen tarkkailukaiuttimen ja alabassokaiuttimen automaattiseen automaattisesti tason, kulkuajan, alabassokaiuttimen jakosuodinvaiheen ja yksilöllisen huonevasteen kompensoinnin mittaamiseen, analysointiin ja säätämiseen. 

GLM 3 on helppokäyttöinen ja intuitiivinen. Siitä huolimatta sen käyttöliittymä tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet ja nopean käynnistyksen ja kalibroinnin. GLM 3 sallii monitorointijärjestelmän sovittua erilaisiin akustiikkaolosuhteisiin ja tuottaa neutraalin, tarkan ja luotettavan äänentoiston sekä vähentää kuultuja eroja kuunteluympäristöjen ja -paikkojen välillä. Sen avulla tarkkailukaiutin muuttuu viitekehykseksi, jota tarvitaan tämän päivän vaativissa ja monimuotoisissa äänentarkkailutehtävässä.

GLM 3 -käyttäjäpakkaus sisältää Genelec Loudspeaker Manager -ohjelmiston, tehdaskalibroidun mittausmikrofonin ja verkkosovittimen.

GLM 3 -ohjelmisto