Ollaksesi suuri, ole kokonainen


16.12.2018, blogiteksti, Genelecin toimitusjohtaja Siamäk Naghian.

Minulla oli kunnia vastaanottaa aiemmin tällä viikolla Kauppalehden myöntämä Vuoden Yritysjohtaja 2018 -tunnustus.

Haluan omistaa tämän tunnustuksen heille, jotka rakkaudellaan, tuellaan, työllään ja elämällään ovat tehneet minut sellaiseksi, kuin olen.

Tämä tunnustus kuuluu kaikille ihmisille, jotka uskovat, että kaikissa olosuhteissa jokainen voi omalta osaltaan edistää yhteistä hyvää ja kehitystä. Heille, joilla on rohkeutta ottaa vastuuta ja tehdä työtä yhteisten unelmien toteuttamiseksi. Heille, jotka eivät anna periksi olosuhteille ja vastoinkäymisille, vaikka kuinka vaikeita ne olisivatkaan, vaan aina löytävät tien eteenpäin.

Haluaisin kiittää kaikkia ihmisiä – lähellä ja kaukana, joiden kanssa olen ollut tekemisissä tämän matkan varrella. Ennen kaikkea haluaisin kiittää koko Genelecin henkilökuntaa heidän uskomattomasta työstään, sitoutuneisuudestaan ja tuestaan. He ovat osoittaneet, että pohjoisen taivaan alla voi tähti loistaa niin, että se huomataan joka puolella maailmaa. He ovat olleet minun todelliset valmentajani.

Johtaminen lähtee omasta itsestään ihmisenä, ja taidosta rakentaa sen pohjalta inspiroivaa ja kannustavaa vuorovaikutusta itsensä ja toisten ihmisten sekä luonnon välillä. Sen perimmäinen tarkoitus on auttaa jokaista löytämään oma polkunsa, ja löytämään matkan varrelta siemeniä uusien mahdollisuuksien luomiselle. Näin ollen johtamisen kehityspolussa, samalla kun onnistumiset antavat aiheita riemulle, myös epäonnistumisen hetket ja tilanteet ovat arvokkaita, elleivät  jopa arvokkaampia. Siis kysymys on oman itsensä jakamisesta ja etsimisestä uudestaan ja uudestaan muiden ihmisten ja ulkomaailman kautta niin, että tulee ehjemmäksi!

Haluaisin kiittää ystävääni Ilpo Martikaista, joka vahvisti uskoani siihen, että kaikissa tekemisissä ihminen on keskiössä, ja mitä paremmin ihminen tuntee itsensä, sitä nöyremmäksi hän tulee!

Minulle itselleni tämä on ollut pitkä seikkailu elämän ja unelmien puolesta. Matkaan on mahtunut kaikenlaista, mutta kaikki se kuuluu osana elämää.

Vaikka tämä elämänpolku ei ole ollut helppo ja välillä on joutunut myös luopumaan monista rakkaistakin asioista, niin samalla olen myös saanut paljon – se on antanut minulle mahdollisuuden aloittaa uusi elämä, mahdollisuuden olla kuin lapsi, joka tutustuu ympäröivään, ihmeelliseen maailmaan, oppia uutta kieltä ja kulttuuria, kokea Muumilaakson satumaata, rakentaa uutta identiteettiä ja maailmankuvaa, ammentaa suomalaisesta yhteiskunnasta, sen historiasta ja kauniista arvopohjasta, tutustua lukuisiin uusiin ihmisiin ja saada monia ystäviä. Sain opiskella ja olla mukana uskomattomassa reissussa, joka mahdollisti monien ihmisien yhdistämisen toisiinsa eri puolilta maailmaa. Sain tutustua äänen salaisuuteen Suomen kauniin luonnon ja hiljaisuuden keskellä ja olla mukana viemässä sen salaisuuden maailmalle.  

Olen saanut huomata pikkuhiljaa, että tässä yhteiskunnassa kaikilla on mahdollisuus opiskella, olla vapaasti oma itsensä – kokea aitoutta, ihmisarvoa, vapautta ja yhteisistä asioista välittämistä, oikeudenmukaisuutta, yhteiskunnallista läpinäkyvyyttä, yhdessä sopimista.

Olen saanut kokea lumihangen kauneuden erityisesti silloin kun kuun kansa rakentaa yhdessä kuutamotunnelmaa. Olen kokenut revontulien satumaisemia, metsän hengen ja hiljaisuuden, suomalaisen järvimaiseman, kun laskeva aurinko syleilee peilityyntä järven pintaa, tai kun usva peittää maiseman.

Matkan varrella huomasin, että minulla on myös uusi kotimaa ja uusia unelmia - kunpa mahdollisimman monissa yhteiskunnissa ihmisarvo olisi keskiössä.

Näiden asioiden valossa koen, että ”Made in Finland” lupaus pitää sisällään niin paljon merkitystä, että on kunnia ja onni meille kaikille tehdä se tunnetuksi koko maailmalle.

Tuhannet kiitokset Suomelle, sen tuhansille järville ja jokaiselle ihmiselle tästä kaikesta!

”Ollaksesi suuri ole kokonainen: älä mitään itsessäsi liioittele, äläkä sulje pois. Ole kaikki kaikessa.

 Pane kaikki mitä olet pienimpäänkin mitä teet. Niin koko kuukin mahtuu joka lampeen koska se loistaa korkealta." 

Fernando Pessoa - Hetkien vaellus

 

Siamäk Naghian

Toimitusjohtaja