Genelec julkaisee uusia, korkean äänenpaineen monitorikaiuttimia

Lue englanniksi, japaniksi tai espanjaksi.


Genelec julkaisee kaksi suureen äänenpaineeseen pystyvää älymonitoriuutuutta: S360 kaksitiemonitorin ja 7382 subwooferin.

Uutuudet soveltuvat ammattiäänentoiston käyttökohteisiin, joissa tarvitaan korkea äänenpaine tai kuunteluetäisyys on pitkä. Tällaisia ovat esimerkiksi laajat immersiiviset jälkituotannon tai elokuvamiksauksen äänentoistojärjestelmät, liveäänen tarkkailu musiikkituotannoissa ja elektronisen tanssimusiikin äänentoisto.

S360-monitorin Suomessa valmistetun kotelon aiheuttama äänienergian siroutuminen (diffraktio) on erittäin alhainen. Koteloon on asennettu Genelecin Master-sarjan suunnitteluperiaatteisiin nojaava, tehokas ja vähäsäröinen kymmentuumainen bassoelementti ja 1,7 tuuman titaanikalvoinen painekammiodiskantti, joka avautuu etulevyn rakenteen osaksi täysiin yhdistettyyn Directivity Control Waveguide (DCW™) -suuntaimeen, jonka suuntaavuutta on kasvatettu. Näin syntyy laadukas referenssitason ääni, josta Genelec on tunnettu, päästään 118 dB SPL hetkelliseen äänenpainetasoon, tätäkin korkeampiin huippuäänenpaineisiin, ja voidaan ulottua kauas, jopa yli 10 metrin kuunteluetäisyyksille. S360 tarjoaa päämonitorin suorituskyvyn huomattavan kompaktissa kotelossa, neutraalin taajuusvasteen akustisella akselilla ja värittymättömän äänentoiston 95 asteen vaaka- ja 75 asteen pystysäteilykulmaan.

S360:n kotelo voidaan ripustaa monipuolisella valikoimalla seinä-, katto- ja trussiripustimia. Alaspäin suunnatut, virtausoptimoidut ja laminaariset, kotelorakenteeseen integroidut refleksiputket (LIP™) takaavat säröttömän, tehokkaan bassotoiston ja monitorikaiutin soveltuu erinomaisesti käytettäväksi myös perforoidun valkokankaan takana. Kun S360 asetetaan innovatiiviselle Iso-Plate-jalustalleen, jalusta estää tehokkaasti mekaanisten värähtelyjen siirtymistä, tehostaa matalien taajuuksien säteilyä ja vähentää ilman pyörteilyä. Kaiuttimen elektroniikka voidaan tarvittaessa irrottaa ja asentaa laiteräkkiin, jolloin kaiutinkotelo voidaan upottaa seinärakenteeseen.

SAM-älymonitoriperheen jäsenenä S360 on yhteensopiva Genelecin GLM-tietokoneohjelmiston kanssa, jonka avulla yli 40-kanavainen äänentoistojärjestelmä voidaan konfiguroida, kalibroida ja hallita ilman erillistä kaiutinprosessoria.

Genelecin tähän asti suorituskykyisin subwoofer on uusi 7382 ja se onkin erinomainen kumppani S360-monitorille ja muille Genelecin päämonitoreille. Aina 15 hertsiin ulottuva vahva, tarkka bassotoisto syntyy kolmen erityisesti Genelecille valmistetun pitkäiskuisen 15 tuuman kaiutinelementin avulla. Ne toimivat vahvasti tuetussa värähtelemättömässä puukuitukotelossa, jonka laminaarinen refleksiputki kulkee suorana kotelon koko takaseinän mitan. Näin syntyy vähäsäröinen ja kompressoitumaton äänentoisto jopa yli 130 desibelin äänenpaineella.

7382-subwooferiin integroitu signaalinkäsittely ja GLM-ohjelmiston sisältämä vuosikymmenten tutkimustieto auttavat ratkaisemaan bassonhallinnan ja subwooferin huonesijoittelun haasteet myös vaikeissa huonetiloissa tai kun tarvitaan monien subwooferien yhdistelmiä.

“Kun julkaisemme S360-monitorin ja 7382-subwooferin, voimme nyt tarjota kattavan valikoiman tarkkailukaiuttimia ja subwoofereita kaiken kokoisiin huoneisiin, kaikille äänenpainevaatimuksille ja kuunteluetäisyyksille”, sanoo Genelecin toimitusjohtaja Siamäk Naghian.

“S360 ja 7382 soveltuvat kaikkiin suuren äänenpaineen musiikkisovelluksiin sekä laajoihin immersiiviaudiojärjestelmiin, joissa määritelmän mukaisesti kuulijan täytyy pystyä uppoutumaan kokemukseen täysin ja tajuamaan sen kaikki yksityiskohdat. Tähän tarvittava tarkkuus on kaikkien Genelec-monitorien ydinominaisuus. Siksi uskomme syvästi näiden uusien, innostavien monikanavaisten formaattien menestykseen, ja siksi olemme kehittäneet S360-monitorin ja 7382-subwooferin, mahdollistamaan immersiivisyyden ennennäkemättömällä tavalla.”

Samalla, kun S360 ja 7382 esitellään, Genelec julkaisee koulutusaineistoa, jonka tavoitteena on edistää tietämystä immersiivisistä audiojärjestelmistä ja niiden käyttömahdollisuuksista. Julkaisun nimi on ”Genelec Immersive Solutions” ja se sisältää perusteellisen katsauksen immersiivisen kuuntelujärjestelmän toteuttamisen vaatimuksista, tavallisimmista formaateista ja järjestelmäkokoonpanoista sekä Genelecin tarjoamista ratkaisuista niiden toteuttamiseksi. Julkaisu esitellään S360:n ja 7382:n kera ja on sen jälkeen saatavissa osoitteesta www.genelec.com/immersive