Genelec julkaisee uuden sukupolven älykkäitä tarkkailukaiuttimia Prolight & Sound 2016 -messuilla

8340A SAM™ -studiomonitori

8350A SAM™ -studiomonitori

7360A SAM™ -subwoofer

7370A SAM™ -subwoofer

9301A AES/EBU monikanavainen  liitäntälaite


Vuonna 2014 julkaistuja, korkean resoluution 8320, 8330 ja 7350 mallien järjestelmäperhettä laajennetaan nyt uusilla 8340 ja 8350 älykaiuttimilla sekä uusilla 7360- ja 7370 -subwoofereilla. Järjestelmä tarjoaa joustavan ratkaisun vaativaan äänentarkkailuun sekä analogisissa että digitaalisissa laiteympäristöissä. Subwoofereiden liitettävyys monipuolistuu uuden 9301 AES/EBU -monikanavaisen liitäntälaitteen myötä. Tämä mahdollistaa helpon yhteyden mihin tahansa 7.1 -kanavaiseen digitaaliseen äänilähteeseen.

SAM™ -projekti aloitettiin jo vuonna 2000 ja nyt 10 vuotta ensimmäisten 8200 ja 7200 sarjan mallien julkaisun jälkeen Genelecin omistautuminen teknisesti edistyneiden tarkkailukaiuttimien kehittämiseksi jatkuu edelleen.

"Prolight & Sound on Genelecille erittäin tärkeä tapahtuma ja olemme iloisia voidessamme esitellä viisi uutta tuotetta. Ne ovat jälleen yksi askel eteenpäin tarkkailukaiutinjärjestelmien teknologian kehityksessä", sanoo Jani Jalonen, Genelec Oy:n markkinointi- ja liiketoimintajohtaja. "Parantamalla järjestelmän suorituskykyä, helppokäyttöisyyttä ja järjestelmän kykyä sopeutua vaihtelevaan huoneakustiikkaan, pystymme tarjoamaan ammattiasiakkaillemme enemmän vapauksia ja he voivat käyttää kaiken luovuutensa äänen tuotantoon sen sijaan että he käyttäisivät aikaa työkalujen säätämiseen. Odotamme innolla mahdollisuutta tarjota messuvieraillemme ainutlaatuisia kuunteluelämyksiä ja niiden perusteella saatavaa palautetta. "

Uuden sukupolven Genelec SAM -järjestelmän tekniikka sisältää digitaalista signaalinkäsittelyä Floating point laskentatekniikalla, linearisoidun vaihevasteen sekä edelleen tarkemmaksi kehitetyn automaattisen taajuusvasteen kalibroinnin. Yhdessä nämä mahdollistavat järjestelmän sovittamisen huoneen akustiikkaan helposti missä tahansa ympäristössä. [JJ1]  Tuotteiden laajan käyttöjännitealueen ansiosta niitä voidaan käyttää missä tahansa verkkojännitealueella maailmassa ja näin kuljettaa tarkkailukaiuttimia tuotantojen mukana vaivatta.

Uudet 8340 ja 8350 -mallit saavuttavat huomattavasti korkeamman äänenpainetason kuin vastaavan kokoiset edeltäjänsä. Kaiuttimien suurempi dynaaminen alue, hyvin pieni särötaso ja tasaisempi taajuusvaste syntyvät Genelecin suunnittelemien D-luokan vahvistimien ja  uusinta teknologiaa olevien kaiutinelementtien avulla. Käytännössä tämä tarkoittaa puhdasta, neutraalia ja korvia väsyttämätöntä äänentoistoa kaikilla äänenvoimakkuuksilla. Ammattilaiset voivat työskennellä järjestelmän avulla johdonmukaisesti ja tarkasti. Uudet älykkäät mallit sisältävät myös kaikki 8000-sarjasta tutut ominaisuudet kuten Genelecin Minimum Diffraction Enclosure (MDE ™) kotelon, joka takaa lujan, värinättömän rakenteen mahdollistaman puhtaan äänen. Innovatiivinen Directivity Control Waveguide (DCW ™) -suuntain mahdollistaa puolestaan värittymättömän äänensävyn laajalle kuuntelualueelle.

Genelecin uudet SAM -subwooferit on rakennettu käyttäen Laminar Spiral Enclosure (LSE ™) -tekniikkaa. Tämän avulla ne tuottavat jäsennetyn ja tarkan matalien taajuuksien toiston.

Uusien 7360 ja 7370 -mallien kasvanut vahvistinteho tarjoaa aikaisempaa enemmän äänenpainetta ja dynamiikkaa. Järjestelmän kattava monikanavainen bassonhallinta tarjoaa 7.1 -kanavaisen analogisen liitettävyyden sekä digitaalitulon stereokäyttöön. Tämä yhdessä kustannustehokkaassa paketissa ilman ylimääräistä ulkoista AD-muunninta. Subwoofereiden liitettävyys monipuolistuu uuden 9301 AES/EBU -monikanavaisen liitäntälaitteen myötä, joka tarjoaa helpon yhteyden mihin tahansa 7.1 -kanavaiseen digitaaliseen äänilähteeseen. Tämä mahdollistaa helpon, joustavan ja monipuolisen järjestelmäratkaisun.

Genelec Loudspeaker Manager -ohjelmisto (GLM ™ 2.0) on yksi keskeinen osa SAM- järjestelmää, jonka intuitiivinen käyttöliittymä, tehokkaat hallintatoiminnot ja ohjausverkko mahdollistavat liitettävyyden kaikkiin Genelec SAM -järjestelmiin. Älykäs GLM AutoCal ™, automaattinen kalibrointiteknologia, parantaa äänitarkkailun laatua kompensoimalla kuunteluympäristön akustisia puutteita.  Yhteen tai useampaan kuuntelupaikkaan perustuva automatisoitu kalibrointi varmistaa, että järjestelmän kaikki kaiuttimet toistavat samalla voimakkuudella ja samanaikaisesti. Kalibrointi poistaa huoneen aiheuttamia vääristymiä kaiuttimien toistosta ja erittäin tasaisen ja neutraalin kuuntelukokemuksen.

Kaikki SAM-järjestelmien omistajat hyötyvät jatkuvasta kehitystyöstä, jota Genelec tekee GLM 2.0 ohjelmiston parissa. Ohjelmisto tarjoaa helppokäyttöisen ympäristön sekä Mac- että Windows-alustoilla. Lisäksi uudet SAM-järjestelmät ovat täysin yhteensopiva aikaisempien Genelec-tuotteiden kanssa. Nykyisen tarkkailukaiutinjärjestelmän laajentaminen uusilla tuotteilla on vaivatonta ja turvaa aikaisempien hankintojen käyttöikää. Genelecin uudet, edistykselliset ja monipuoliset SAM-järjestelmät ovat luotettava valinta vaativiin äänitarkkailun sovelluksiin radio-, TV- ja elokuvatuotannoissa sekä musiikkiteollisuuden vaatimuksissa.