Genelec esittelee Smart IP teknologian ISE 2019 näyttelyssä

Read in English.

Genelec, ammattimaisen äänimonitoroinnin maailmanlaajuinen edelläkävijä, esittelee innovatiivisen, avointa IP-arkkitehtuuria käyttävän Smart IP asennuskaiutinteknologian ISE 2019 näyttelyssä. Asennusaudiomarkkinoille suunnattu Smart IP teknologia tuo kaiuttimeen yhden ainoan CAT5-kaapelin kautta käyttösähkön ja audio-over-IP -äänen lisäksi myös kaikki kaiuttimien organisointiin ja hallintaan sekä akustiseen kalibrointiin liittyvät toiminnat.

Tätä innovatiivista teknologiaa käyttäviä Genelec-asennuskaiuttimia tuodaan markkinoille kuluvan vuoden viimeisellä neljänneksellä. Power-over-Ethernet (PoE) -teknologiaa hyödyntävä tehonsyöttö käyttää uudenlaista kaiuttimen virtalähdettä, joka mahdollistaa suuremman äänenpainetason tavanomaisiin PoE-tehoa hyödyntäviin ratkaisuihin verrattuna. Genelecin teknologia onkin tarpeeksi tehokas täyden äänenpaineen tuottamiseksi pienissä ja keskisuurissa asennuskaiuttimissa – ensimmäistä kertaa maailmassa.

Edistyneen käyttötehon hallinnan lisäksi Genelecin Smart IP-alusta mahdollistaa joustavan järjestelmäintegraation, kaiuttimien tilan ja toiminnan monitoroinnin ja kaiuttimien toiminnan ohjauksen IP-verkon kautta. Kaiuttimien asennus tapahtuu Genelecin Loudspeaker Management -ohjelmistoa käyttäen. Kaiuttimien hallintaohjelmisto on jo vakiinnuttanut paikkansa Genelecin studiomonitorituotteissa. Genelecin uusi ohjelmisto vastaa erityisesti asennuskaiutinjärjestelmiä asentavien tarpeisiin, ja sisältää toimintoja kaiuttimien löytämiseen ja organisointiin IP-verkossa sekä automaattiseen akustiikan korjaukseen ja järjestelmävasteiden kalibrointiin sekä kaiutinjärjestelmän toiminnan monitorointiin. Uusi ohjelmisto säästää merkittävästi asentajan työaikaa ja samalla varmistaa, että järjestelmä tarjoaa puhtaan ja neutraalin äänentoiston ja selkeän puheenymmärrettävyyden.

Genelecin Smart IP -teknologia on yhteensopiva yleensä käytettyjen audio-over-IP tekniikoiden kanssa ja tämä tekee sen erittäin skaalautuvaksi erikokoisiin asennuksiin sekä joustavaksi käyttää. Smart IP tukee myös analogiaäänituloa kaiuttimissa, joka edelleen lisää järjestelmän käyttömahdollisuuksia.

Genelecin tuotekehitysjohtaja Aki Mäkivirran mukaan Smart IP -teknologian kehittäminen tarjoaa helpon ja kustannustehokkaan tien laadukkaisiin ääniasennusjärjestelmiin:

”Kun kaikki tarvittava pystytään kuljettamaan yhden standardimallisen verkkokaapelin kautta, mukaan lukien maksimiäänenpaineen tuottamiseen tarvittava sähköteho, on käsissä kyvykäs ja joustavasti sovellettava ratkaisu. Sen osia ovat korkealaatuinen signaalinkäsittely, kaiuttimeen integroidut tehovahvistimet ja automaattinen huoneakustiikan kompensointi. Tätä tukee Genelecin maailmankuulu äänenlaatu, tuotteiden luotettavuus ja pitkäikäisyys. Lisäksi, kun kaikki Genelecin tuotteet valmistetaan Suomessa ja otamme tuotannossa tarkasti huomioon ympäristövaikutukset ja kestävän kehityksen vaatimukset, ei voi olla helpompaa tapaa varmistaa, että asennusäänijärjestelmä on kestävä ja korkealaatuinen!”