null Basso Club valitsee Genelec-kaiuttimet

Basso Club valitsee Genelec-kaiuttimet


Ouluun viime joulukuussa avattu Basso Club -yökerho haluaa erottua kilpailijoistaan, eikä vähiten äänijärjestelmänsä puolesta. Klubi on valinnut Genelec-aktiivikaiuttimet, mukaanlukien uutuusmallit S360 ja 7382.

Omistajaveljekset Teemu ja Miikka Sulkala päättivät heti, että uusi Basso Club ei tyydy tavanomaisiin ratkaisuihin. ”Emme halunneet tehdä mitään kuten kilpailijamme tai muut yökerhot aiemmin”, vahvistaa Teemu Sulkala. ”Halusimme jotain aivan uutta.”

Teemulla ja hänen perheellään oli tarkka kuva siitä, mitä he halusivat rakentaa Oulun keskustan lähellä sijaitsevaan entiseen huonekalumyymälään. Arkkitehdiltä kuluikin vain noin 50 tuntia lopullisten piirustuksien tekemiseen Teemun luonnosten pohjalta.

basso1

Yökehon tilasuunnittelu on kuitenkin vain yksi osa palapelissä. Huipputason äänentoiston luominen tilaan on aivan toinen juttu. Teemu myöntääkin, ettei hänellä ja hänen veljellään ollut projektin alkuvaiheessa käsitystä siitä, mitä kaikkea sellaiseen järjestelmään kuuluisi. ”Tiesimme vain, että tavanomaista jonkin verran suurempi investointi audiojärjestelmään olisi myös sijoitus tulevaan toimintaamme, joten päätimme tehdä sen.”

basso2

Olimme aivan ihmeissämme siitä, että niin pieni kaiutin pystyi tuottamaan niin laadukasta ääntä suurella äänenpaineella.

Teemu tutustui Geneleciin paikallisilla messuilla ja kiinnostui varsinkin uudesta S360-kaiuttimesta ja 7382-subwooferista, joten järjestettiin vierailu Genelecin tehtaalle Iisalmeen tarkempaa tutustumista varten. ”Olimme aivan ihmeissämme siitä, että niin pieni kaiutin pystyi tuottamaan niin laadukasta ääntä suurella äänenpaineella”, sanoo Teemu. Demon jälkeen oli selvä, että halusimme ne Bassoon, vaikkakin valinta on epätavallinen. Kun kerroimme Genelecin asiantuntijoille mitä olimme hakemassa, he suosittelivat S360:ta ja olemme hyvin iloisia, että noudatimme neuvoa.”

basso3

”Tavoitteemme oli yksinkertainen – halusimme parhaan mahdollisen äänijärjestelmän. Useimmat Suomen yökerhot eivät panosta äänenlaatuun, vaikka käyttävätkin paljon rahaa sisustussuunnitteluun, kalusteisiin ja muuhun sellaiseen. Äänenlaatuun ei kiinnitetä huomiota, usein kaiuttimia on liian vähän ja ne soivat niin lujaa, että keskustelu käy mahdottomaksi. Me halusimme, että asiakkaamme voivat nauttia musiikista hyvälle yökerholle kuuluvalla äänenvoimakkuudella, mutta voivat myös keskustella ystäviensä kanssa tarvitsematta huutaa tai turvautua viittomakieleen!”

basso4

S360 osoittautui täydelliseksi valinnaksi Basso Clubille. Pyöristetyillä, diffraktiota vähentävillä kulmilla varustettuun MDF-koteloon rakennetussa kaiuttimessa on 10 tuuman bassoelementti ja 1,7 tuuman titaanikalvolla varustettu painekammiodiskantti asennettuna syvään DCW-suuntaimeen. S360 sointi on Genelecin periaatteiden mukaisesti neutraali ja tasapainoinen, kaiutin yltää 118 desibelin hetkellisen äänenpaineen ja hallittu suuntaavuus mahdollista jopa 10 metrin käyttöetäisyyden. Yhdessä uuden 7382-subwooferin kanssa S360 on erinomainen ratkaisu silloin, kun tarvitaan suurta äänenpainetta toiston laadusta tinkimättä.

basso5

Basso Club asensi kuusi S360:ta tanssilattian ympärille ja kaksi 7382-subwooferia esiintymislavan alle. Yhdeksän 4030-aktiivikaiutinta huolehtii taustamusiikista klubin muissa osissa ja kaksi 8030-aktiivikaiutinta palvelee DJ:n monitorikaiuttimina. Teemu ja hänen yhteistyökumppaninsa ovat erittäin tyytyväisiä järjestelmään.

basso6

On todella mahtavaa että kuuluisa DJ ylistää systeemiä asiakkaiden lisäksi.

“Olemme hyvin tyytyväisiä”, Teemu vahvistaa. ”Jotkut asiakkaat tulevat oluelle ja tutkimaan kaiuttimia, jollaisia eivät ole koskaan nähneet missään yökerhossa. Asiakkaat todella arvostavat sitä, että musiikista voi nauttia eikä se tunnu soivan liian lujaa. Tanssilattialle suunnatut S360-kaiuttimet on säädetty soimaan noin 30 prosentin tasolle maksimivolyymistään – musiikki on riittävän lujalla, että lattialla tuntee rytmin rinnassaan, mutta silti voi keskustella normaalilla äänellä. Sitä ei uskoisi mahdolliseksi, mutta totta se on!”

basso7

Asiakkailta saadun kiittävän palautteen lisäksi klubin avajaisissa esiintynyt DJ Darude ilmoitti Instagramissa olevansa “taivaassa” tehtyään ensimmäisen soundchekinsä Genelec-kaiutinjärjestelmällä. ”On todella mahtavaa että kuuluisa DJ ylistää systeemiä asiakkaiden lisäksi. Se todistaa, että olemme tehneet oikean valinnan”, toteaa Teemu. Olen todella ylpeä siitä, että klubimme on Suomen ja luultavasti koko mailman ensimmäinen yökerho, jossa on S360:t. Luotimme Geneleciin, niin tuotteeseen kuin yhtiön asiantuntijoihin, jotka suosittelivat S360:ta tähän käyttötarkoitukseen. Tulokset puhuvat puolestaan.”


Liittyvät tuotteet